Ceresit boja za spoljašnje zidove: Periva boja koja štiti

Odabirom prikladne spoljašnje perive boje ćete uštedeti vreme i izbeći dalje probleme. Čitajte dalje za detaljne informacije o zaštitnim kvalitetima i kako da koristite silikonske, silikatne, akrilne ili elastomerne maltere za obnavljanje oštećenog maltera

Nanošenje fasadnog maltera

Osnovna zaštita: paropropusna boja za spoljašnje zidove

Prilikom izbora dugotrajne fasadne boje, prioritet treba da bude zaštita. Iako fasadna boja nije tehnički vodoodbojna, najkvalitetnije boje su otporne na vremenske uslove. Izaberite takvu boju da biste izbegli potencijalne rizike, uključujući:

  • Oštećenja izazvana vlagom koja mogu uticati na unutrašnju izolaciju i zidove zahtevajući značajne popravke.
  • Pucanje zidova. Buđ i mahovina mogu prerasti u pukotine.
  • Isoljavanje – vlažne bele mrlje vidljive na spoljnim zidovima. Iako sam po sebi nije problem, stvara mrlje i može infiltrirati unutrašnje zidove.

Upotreba visokokvalitetnih fasadnih boja je još važnija ako zgrada mora da izdrži jače kišne uslove. Izaberite pravu fasadnu boju da zaštitite zgradu i sprečite estetska ili čak strukturna oštećenja.

Oštećena fasada

Izbor najbolje spoljašnje perive boje za ETICS sistem

Za zaštitu koja traje, potražite hidrofobne, paropropusne farbe (vlaga stvara kapi i klizi sa farbe). Silikonska boja za fasadu CT 48, sa samočistivom i otpornom bojom, godinama će izgledati sveže. Ne morate da brinete o promeni farbe ili ponovnom nanošenju.

Akrilna boja kao što je CT 44 su podjednako otporne i nude odličnu zaštitu za maltere i druge mineralne podloge, uključujući fasade i Ceresit ETICS sistem.

Izuzetno izdržljiva farba je specijalno formulisana da traje još duže. Mikroporozna struktura osigurava prirodno uklanjanje vode i prljavštine, garantujući čistu, svežu fasadu i trajnu zaštitu.

Završni slojevi CT 48 – veoma izdržljive fasadne boje – obezbediće da urađeno traje mnogo godina.

Povezani članci