Skip to Content

Ceresit istorija brenda

Ceresit istorija brenda

Ceresit može da se pohvali tradicijom dugom preko 110 godina. Ceresit je postao svetski poznati brend zahvaljujući tehnološkoj inovaciji iz 1908. godine: Ceresit zaptivni kit, koji se koristi za pravljenje betonskog i cementnog maltera, a koji je vodonepropustan.

Uspeh se nastavlja otvaranjem filijala širom sveta u prvoj polovini prošlog veka, reorganizacijom poslovnih odnosa, snažnoj promociji brenda 80-tih godina i ulaganjem u inovativne tehnologije 90-tih godina prošlog veka, a kao rezultat svega toga, Ceresit je danas jedan od najvažnijih brendova u trgovini građevinskim proizvodima.

Koristeći tehnologiju sa postignutim stepenom razvoja i fokusirajući se na polaganje keramičkih pločica, sisteme za hidroizolaciju, sisteme za termoizolaciju i fasadne sisteme, pur pene, silikone i podopolaganje, Ceresit trenutno nudi pažljivo usklađen asortiman proizvoda, sistema i usluga za građevinare i keramičare. Istraživanja unutar objekata i razvojnih sektora, kontinuirane kontrole materijala, kao i zvanične revizorske kontrole obezbeđuju visoke standarde kvaliteta koji su neophodni za pouzdanu i sigurnu realizaciju građevinskih projekata.

1905

Osnivač "Wunner'sche Bitumen-Werke" Datteln

1910

Osnivač  "Wunner'sche Bitumen-Werke" Datteln Prvi cementni malter za izolaciju

1963

Prvi Ceresit malteri i boje

1971

Preuzimanje WOLFIN tehnologije za hidroizolaciju krovova

1974

Ceresit Dicht-Profi - prvi Ceresit silikoni

1984

Ceresit Cereflux-Prvi lepak za pločice

1986

Akvizicija Ceresita u Henkel Grupu

1992

Samolepljiva bitumenska membrana BT21

2001

CM18 Easyflex - prvi lepak za pločice napravljen pomoću EASY tehnologije

2004

Lansiranje inovatne aquastatic premium fuge

2005

Prvi svetski Dust Free Tile Adhesive CM 90

2006

Prvi ETICS PU-lepak za EPS ploče

2012

Prvi Flextec tile adhesive CM 77 UltraFlex