Skip to Content

Tehnička rešenja

Nivelisanje neravnog poda: Konstruktivno i estetski neophodno

Poznavanje tehnike nivelisanja poda će vam pomoći da transformišete nagnute, neravne ili hrapave površine u bezbedne, estetske i čvrste. 

Kako Izravnati Podove

Poznavanje tehnike nivelisanja poda će vam pomoći da transformišete nagnute, neravne ili hrapave površine u bezbedne, estetske i čvrste.

Floor leveling compound evenly applied on surface
Izlivanje samonivelišuće mase

Zašto Naučiti Kako Izravnati Podove?

Nivelisanje poda je obavezno. Dakle, površine su sigurnije i lepšeg izgleda, izravnavanje olakšava pravilno i ravnomerno nanošenje dodatnih slojeva i izbegava strukturna oštećenja.

Floor leveling compound evenly applied on surface
Ravnomerno raspoređivanje samonivelišuće mase

Kako Koristiti Samonivelišuću Masu Za Nivelisanje Podova

 1. Pripremite materijale. Pročitajte tehnički list za detalje o pripremnim koracima i alatima koji su potrebni za pripremu podloge. Za mešanje i nanošenje samonivelišuće mase potrebne su vam rukavice i zaštitne naočare, kanta, čista voda, mikser, široki strugač sa tankim zubima i valjak sa šiljcima.
 2. Zaštitite sebe. Prilikom korišćenja može doći do raspršivanja čestica materijala u vazduhu. Preporuka je nositi rukavice i naočare.
 3. Pripremite podlogu. Sve podloge moraju biti čvrste i bez pukotina, čiste, suve i omašćene. Proverite tehnički list za neophodne standarde, maksimalnu preostalu vlažnost, mere za sprečavanje prodiranja vlage, mehaničku obradu i upotrebu odgovarajućeg prajmera.
 4. Izmešajte samonivelišuću masu. Pomešajte proizvod sa čistom vodom. Konsultujte tehnički list za odgovarajući odnos. Mešajte dok više ne bude grudvica.
 5. Nanošenje. Sipajte masu za nivelisanje koliko je potrebno i koristite nazubljenu gletericu da je razvučete. Valjkom sa šiljcima pređite preko kompletne mase kako bi oslobodili zarobljen vazduh.
 6. Sušenje. Pustite da se proizvod osuši kako je vremenski navedeno u tehničkom listu pre ugradnje dodatnih materijala.
 7. Eliminacija/otklanjanje. Proizvod ne sme da prodre u zemlju ili dospe u sisteme za vodu/kanalizaciju. Stvrdnuti proizvod je industrijski otpad, nenamenski proizvod se smatra opasnim otpadom.

Povezani Članci

 • Lepljenje pločica - Priprema i postavljanje
  Lepljenje pločica - Priprema i postavljanje
 • Nanošenje prajmera četkom
  Prajmer
 • Fasadna vodoperiva boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
  Fasadna vodoperiva boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
 • Hidroizolacija kupatila
  Hidroizolacija kupatila
 • Kupatilo obloženo mozaikom
  Epoksidna fug masa i lepak: Jedinstveno rešenje
 • Sanitarni silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
  Sanitarni silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju