Skip to Content

Tehnička rešenja

Prajmer

Spremni za uspeh

Prajmer - Superheroj Iz Senke

Premazi ​​za zidove i podove, takođe poznati kao prajmeri ili osnovni premazi, su neophodne komponente u mnogim građevinskim projektima. Čitajte dalje da biste saznali zašto su prajmeri prikriveni superheroji.

System primer for wall application
Nanošenje prajmera četkom

Koja Je Funkcija Prajmera?

Prajmeri ​​za zidove i podove pomažu da pravilno pripremite podloge, smanjuju upijanje i poboljšavaju prianjanje. Prajmerisane površine imaju odgovarajuću strukturu i sastav površine.

Kako Koristiti Prajmer?

Nanošenje prajmera je jedan od najjednostavnijih koraka u vašem projektu. Potreban vam je odgovarajući alat (valjak/četka, kanta i mikser), zaštitna oprema (naočare i rukavice) i malo strpljenja.

 1. Zaštitite se. Stavite rukavice i naočare i radite u dobro provetrenom prostoru.
 2. Pripremite podlogu. Mora biti suva, čista i bez supstanci koje mogu uticati na prianjanje. U skladu sa vrstom površine (upijajuća, neupijajuća) na koju se nanosi prajmer, odabrati odgovarajući prajmer. Pročitajte tehničke listove odgovarajućih proizvoda.
 3. Promešajte prajmer. Protresite posudu ili promešajte proizvod.
 4. Razblažite prajmer u kanti za mešanje, ukoliko je potrebno. Razblaživanje je potrebno ako grundirate visoko upijajuće podloge. Tehnički list daje detalje o odgovarajućim odnosima razblaženja i ako je podloga pogodna za razblaživanje i nanošenje narednih nerazređenih slojeva.
 5. Nanesite prajmer. Koristite valjak ili četku da ravnomerno nanesete proizvod. U zavisnosti od projekta, možda će biti potrebno raditi u nekoliko faza. Neki prajmeri blago menjaju boju podloge, tako da su grundirane površine očigledne.
 6. Ostavite prajmer da se osuši. Konsultujte tehnički list za informacije o tome koliko dugo traje ovaj proces i da li možete da počnete da radite drugi posao
 7. Da li je dovoljno? Ako podloga i dalje upija nakon što se prajmer osuši, nanesite još jedan sloj
 8. Čišćenje. Alat i sveže mrlje oprati vodom

Izbor Pravog Prajmera

Prilikom izbora prajmera uzmite u obzir materijal, poroznost i lokaciju podloge. Neki prajmeri ​​za spoljašnje zidove imaju odlične performanse na betonu i drugim podlogama. Za unutrašnje projekte izaberite odgovarajući prajmer.

Pre farbanja, ugradnje pločica ili tapeta morate naneti prajmer. Za upijajuće površine izaberite univerzalni proizvod kao što je CT 17. Može se koristiti u zatvorenom i na otvorenom kako bi se smanjila apsorpcija podloga kao što su malteri, gipsane ploče, beton, kreč, cement itd.

CT 17 je prajmer sa dubokim prodiranjem za sve upijajuće podloge i pogodan je za popločavanje i nanošenje drugih slojeva kao što su toplotna izolacija, podovi itd.

Krečite U Prostorijama Koje Imaju Visok Procenat Vlažnosti? Koristite Prajmer Koji Blokira Pravljenje Fleka, Sprečite Ljušćenje I Buđ I Izbegnite Stvaranje Balončića Na Spoljnim Zidovima.

Povezani Članci

 • Lepljenje pločica - Priprema i postavljanje
  Lepljenje pločica - Priprema i postavljanje
 • Izlivanje samonivelišuće mase
  Nivelisanje neravnog poda: Konstruktivno i estetski neophodno
 • Fasadna vodoperiva boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
  Fasadna vodoperiva boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
 • Hidroizolacija kupatila
  Hidroizolacija kupatila
 • Kupatilo obloženo mozaikom
  Epoksidna fug masa i lepak: Jedinstveno rešenje
 • Sanitarni silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
  Sanitarni silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju