Skip to Content

fibre force lepkovi za keramiku

Pogledajte Fibre Force Video!

You need to accept cookies to play this video

Područja Primene

Tiling HotSpot Fibre Force

Pogodni za podno grejanje

Brže postavljanje (lepak CM 17)

Aplikacija pločica na pločicu (CM 16 i CM 17)

Za velike formate pločica

Vidljiva vlakna

Za balkone i terase

Kritične podloge

Fibre Force Flooring icon

Fibre Force Tehnologija

Ceresit inovacija zasnovana je na vlaknima koji pružaju izuzetnu snagu i fleksibilnost. Vlakna u Ceresit lepkovima za keramiku stvaraju ojačanu zonu koja formira vezu sa pločicom i održava polimernu matricu dugotrajnom.

Prilikom postavljanja pločice, usled pritiska koji se formira pritiskom pločice na mesto, ispod pločica se formira film od sitnih čestica veziva, čestica polimera i sada dodatno i vlakana. Bez vlakana u strukturi lepka film ispod pločica će se vremenom osušiti i može se razvući, na taj način stabilnost pločice na podlozi može biti narušena.

Zahvaljujući novom rešenju koje je bazirano na vlaknima može se postići dugotrajna stabilnost čak i na najzahtevnijim i kritičnim područjima.

Nakon nanošenja lepka, cementne mikrostrukture polako otpuštaju vodu, što može dovesti do stvaranja vlage. Ovaj proces može trajati i nekoliko godina, što konačno može dovesti i do odvajanja pločica od podloge.

Polimeri koji se nalaze u Ceresit fleksibilnim lepkovima, ojačavaju strukturu cementne osnove, što garantuje bolju i fleksibilniju vezu, čak i na kritičnim podlogama i pločicama.

Ceresit je razvio kompletan asortiman Fibre Force fleksibilnih lepkova obogaćenih silikonskim vlaknima. Koristeći nove Ceresit proizvode, obezbeđena je veća snaga, dugotrajnost i smanjeno je upijanje vode.

  • Stvaraju ojačanu zonu između pločice i podloge.
  • Pomažu u dugotrajnom održavanju polimerne matrice.

Mišljenja Profesionalaca

Fibre Force craftsman craftsmen

„Sa lepkovima Fibre Force tehnologije, siguran sam da će pločice prianjati na bilo koju podlogu.“

Roman, Češka

 

Fibre Force craftsman craftsmen

„Koristim Ceresit lepkove obogaćene Fibre Force tehnologijom zato što želim da moji rezultati rada traju zauvek.“

 Dobor, Hrvatska

 

Fibre Force craftsman craftsmen

„Ja biram keramički lepak sa Fibre Force tehnologijom zato što mi omogućava da posao završim i u najtežim situacijama“

 Jeromos, Mađarska

 

Bezbedno Za Zdravlje

Vlakna koja se koriste u Ceresit fleksibilnom lepku za pločice potpuno zadovoljava kriterijume navedene u Notes Q i R (Nr. 1. 1. 3, Annex VI u CLP Regulation (EC) broj 1272/2008) Evropske Komisije. Ova vrsta vlakana nije klasifikovana kao kancerogena u Evropskoj Komisiji.

Upotreba vlakana u Ceresit lepku za pločice ne utiče na klasifikaciju i deklarisanje proizvoda, i ne menja trenutnu prevenciju i kontrolu mera preporučljivu za njegovo rukovanje i primenu.

Jasno je potvrđeno da su vlakna koja se koriste u Ceresit fleksibilnim lepkovima za pločice potpuno bezopasna kada se prate propisane bezbedonosne mere.

Šta Je Ec1 Sertifikat?

EC1 PLUS icon EMICODE

EMICODE je međunarodno priznat standard kvaliteta za proizvode sa niskom emisijom. EC1 PLUS znači najniži nivo emisije. Niži nivo emisije, zdravija klima u sobama.

Imate pitanje?

Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja vezana za naše proizvode, mesta gde ih možete kupiti kao i koja su najbolja rešenja za vaše projekte.