Podno grejanje

Podno grejanje je danas veoma popularno i to iz dobrog razloga: podni grejači predstavljaju energetski efikasno rešenje i istovremeno pružaju toplinu i prijatno okruženje. U kombinaciji sa keramičkim pločicama ili pločicama od prirodnog kamena, moguća je ušteda do 30% energije zahvaljujući optimalnoj toplotnoj provodljivosti keramičkih obloga. Naravno, Ceresit obezbeđuje lepkove i fug mase za pločice u savršeno usklađenom sistemu za različite oblike instalacija podnog grejanja. Za detaljne informacije pogledajte našu sveobuhvatnu brošuru za podno grejanje.

KORAK PO KORAK

Korak 1: priprema podloge za podno grejanje

Za ugradnju podnog grejanja ispod pločica, moraju se ispoštovati određeni standardi i uputstva u svakom koraku rada od strane projektanta podnog grejanja i izvođača košuljice i pločica. Keramičar mora da poseduje ekspertno znanje kako bi proverio da li je prethodno obavljena izrada pravilno izvedena (proverite izveštaj o testiranju grejanja) i da li je košuljica dovoljno suva (CM metoda).

Korak 2: postavljanje pločica za podno grejanje

Zbog termičkih naprezanja, pomeranje podloge je veće nego kod standardnih košuljica. Zbog toga je ključno koristiti fleksibilne lepkove za pločice i fleksibilne mase za fugovanje. Ceresit nudi kvalitetne lepkove i fug mase koje sadrže specijalne polimere, koji se posebno preporučuju za sisteme podnog grejanja.