CERESIT ISTORIJA
BRENDA

Ceresit istorija brenda

Ceresit može da se pohvali tradicijom dugom preko 110 godina. Ceresit je postao svetski poznati brend zahvaljujući tehnološkoj inovaciji iz 1908. godine: Ceresit zaptivni kit, koji se koristi za pravljenje betonskog i cementnog maltera, a koji je vodonepropustan.

Uspeh se nastavlja otvaranjem filijala širom sveta u prvoj polovini prošlog veka, reorganizacijom poslovnih odnosa, snažnoj promociji brenda 80-tih godina i ulaganjem u inovativne tehnologije 90-tih godina prošlog veka, a kao rezultat svega toga, Ceresit je danas jedan od najvažnijih brendova u trgovini građevinskim proizvodima.

Koristeći tehnologiju sa postignutim stepenom razvoja i fokusirajući se na polaganje keramičkih pločica, sisteme za hidroizolaciju, sisteme za termoizolaciju i fasadne sisteme, pur pene, silikone i podopolaganje, Ceresit trenutno nudi pažljivo usklađen asortiman proizvoda, sistema i usluga za građevinare i keramičare. Istraživanja unutar objekata i razvojnih sektora, kontinuirane kontrole materijala, kao i zvanične revizorske kontrole obezbeđuju visoke standarde kvaliteta koji su neophodni za pouzdanu i sigurnu realizaciju građevinskih projekata.

1905

Osnivač "Wunner'sche Bitumen-Werke" Datteln

1910

Osnivač  "Wunner'sche Bitumen-Werke" Datteln Prvi cementni malter za izolaciju

1963

Prvi Ceresit malteri i boje

1971

Preuzimanje WOLFIN tehnologije za hidroizolaciju krovova

1974

Ceresit Dicht-Profi - prvi Ceresit silikoni

1984

Ceresit Cereflux-Prvi lepak za pločice

1986

Akvizicija Ceresita u Henkel Grupu

1992

Samolepljiva bitumenska membrana BT21

2001

CM18 Easyflex - prvi lepak za pločice napravljen pomoću EASY tehnologije

2004

Lansiranje inovatne aquastatic premium fuge

2005

Prvi svetski Dust Free Tile Adhesive CM 90

2006

Prvi ETICS PU-lepak za EPS ploče

2012

Prvi Flextec tile adhesive CM 77 UltraFlex