VODITE RAČUNA O ŽIVOTNOJ SREDINI!

SMOG 

Loš kvalitet vazduha stalna je tema u svim medijima. Ovo nije iznenađenje - smog je ozbiljan problem za sve. Kako zagađenje utiče na nas?

ODAKLE DOLAZI SMOG?

Emisije kućnog gasa (takozvane "niske emisije") su ubedljivo najveći izvor zagađenja vazduha! One uzrokuju do 46% čestica PM10 u vazduhu - glavnog izvora smoga u gradovima i do 84% emisije benzopirena - jednog od glavnih uzroka raka kože, pluća i raka bešike kod ljudi.

KAKO GA SPREČITI?

Toplotno izolacija je efikasan način da se emisija smanji na minimum i vidljivo poboljša kvalitet vazduha u vašem okruženju. ETICS (spoljašnji kompozitni termoizolacioni sistemi) je provereno rešenje za izolaciju spoljnih zidova objekta.

 

Međutim, mnogi mitovi i dalje opstaju uprkos mnogim edukativnim kampanjama. Pogledajmo neke od njih:

PRVI KORACI

Mnogi ljudi su svesni glavnog izvora zagađenja. Nažalost, u slučaju povećanog gubitka toplote, zamena peći neće doneti očekivane rezultate. Istraživanja pokazuju da je uzrok do 35% emisije ugljen-dioksida neefikasna toplotna izolacija!

 

Pogledajte na fotografiji gde se toplota najviše gubi.

ETICS - VISOKO KVALITETNO REŠENJE

ETICS sistemi su idealno rešenje za ljude kojima je stalo do toplotnog komfora u svom domu, kao i za one koji žele uštedu u svom budžetu.

 

Ceresit nudi širok spektar rešenja, prilagođeni individualnim potrebama.

PREDNOSTI UGRADNJE ETICS SISTEMA