Skip to Content

Sistemi Za Postavljanje Pločica

Podno grejanje

Podno grejanje je danas veoma popularno i to iz dobrog razloga: podni grejači predstavljaju energetski efikasno rešenje i istovremeno pružaju toplinu i prijatno okruženje. 

Podno grejanje je danas veoma popularno i to iz dobrog razloga: podni grejači predstavljaju energetski efikasno rešenje i istovremeno pružaju toplinu i prijatno okruženje. U kombinaciji sa keramičkim pločicama ili pločicama od prirodnog kamena, moguća je ušteda do 30% energije zahvaljujući optimalnoj toplotnoj provodljivosti keramičkih obloga. Naravno, Ceresit obezbeđuje lepkove i fug mase za pločice u savršeno usklađenom sistemu za različite oblike instalacija podnog grejanja. Za detaljne informacije pogledajte našu sveobuhvatnu brošuru za podno grejanje.

Korak Po Korak

KORAK 1: PRIPREMA PODLOGE ZA PODNO GREJANJE

Ceresit Tiling Systems LP, Heated floor, Substrate preparation, size 1280x960

Za ugradnju podnog grejanja ispod pločica, moraju se ispoštovati određeni standardi i uputstva u svakom koraku rada od strane projektanta podnog grejanja i izvođača košuljice i pločica. Keramičar mora da poseduje ekspertno znanje kako bi proverio da li je prethodno obavljena izrada pravilno izvedena (proverite izveštaj o testiranju grejanja) i da li je košuljica dovoljno suva (CM metoda).

KORAK 2: POSTAVLJANJE PLOČICA ZA PODNO GREJANJE

Ceresit Tiling Systems LP, Heated floor, Tiling, size 1280x960

Zbog termičkih naprezanja, pomeranje podloge je veće nego kod standardnih košuljica. Zbog toga je ključno koristiti fleksibilne lepkove za pločice i fleksibilne mase za fugovanje. Ceresit nudi kvalitetne lepkove i fug mase koje sadrže specijalne polimere, koji se posebno preporučuju za sisteme podnog grejanja.

Imate pitanje?

Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja vezana za naše proizvode, mesta gde ih možete kupiti kao i koja su najbolja rešenja za vaše projekte.