Skip to Content

Sistemi Za Postavljanje Pločica

Postavljanje pločica u industrijskim objektima

Ceresit nudi sistemska rešenja za suočavanje sa mehaničkim opterećenjem. Sveobuhvatne informacije su date u našim specijalizovanim brošurama za polaganje pločica u industrijskim oblastima. 

Kod zidanja zgrada, deo koji trpi najviše uticaja su podne obloge. Pod tim uticajima se podrazumevaju: veliki tereti, velike temperaturne promene, vlaga i razne hemikalije. U mnogim slučajevima, kombinacija nekoliko faktora postavlja visoke standarde na proizvode za podopolaganje. Posebno u okruženjima gde se koriste veliki tereti, kvalitet podkonstrukcije, hidroizolacionih proizvoda, proizvoda za keramiku, kao i pravilno planiranje i stručna ugradnja, predstavljaju stvari od ključnog značaja. Ceresit nudi sistemska rešenja za suočavanje sa mehaničkim opterećenjem, temperaturnim promenama, hemijskim izlaganjima i rigoroznijim uslovima – sveobuhvatne informacije su date u našim specijalizovanim brošurama za polaganje pločica u industrijskim oblastima.

Korak Po Korak

KORAK 1: PRIPREMA PODLOGE

Ceresit Tiling Systems LP, Industrial Builings, Substrate Preparation, size 1280x960

Pre početka planiranja, potrebno je uzeti u obzir najvažnije faktore:

  • Mehanička opterećenja
  • Termalna naprezanja
  • Hemijska izlaganja
  • Izlaganje vlazi
  • Rigorozni uslovi

Procena ovih faktora određuje izvođenje podne konstrukcije, od temelja do završnog sloja, kao i izbor odgovarajućih proizvoda za upotrebu, naročito u okruženjima u kojima se manipuliše sa velikim teretom.

KORAK 2: HIDROIZOLACIJA

Ceresit Tiling Systems LP, Industrial Bulidings, Waterproofing, size 1280x960

Područja poput kuhinja u komercijalnim objektima su izložena velikoj količini vode. Kako bi se smanjio rizik od oštećenja zbog vlage, preporučuje se postavljanje keramičkih pločica i njihovo kombinovanje sa odvodima i kanalima u jedan zajednički sistem.

KORAK 3: POSTAVLJANJE KERAMIČKIH PLOČICA

Ceresit Tiling Systems LP, Industrial Buildings, Tiling, size 1280x960

Ako se pravilno planiraju i stručno ugrađuju, keramičke obloge i njihova podkonstrukcija se ispostavljaju kao proizvodi visokih performansi, koji se mogu nositi sa ekstremnim opterećenjima. Pošto su u stanju da izdrže takva opterećenja dugi niz godina, oni takođe predstavljaju odlično rešenje sa ekonomske tačke gledišta. Kompaktnost i dug vek trajanja podne konstrukcije ne zavisi samo od pločica, već i od slojeva ispod – od košuljice pa sve do mase za fugovanje pločica. Zbog toga Ceresit garantuje sistemska rešenja visokih performansi, zasnovana na inovacijama i iskustvu.

Imate pitanje?

Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja vezana za naše proizvode, mesta gde ih možete kupiti kao i koja su najbolja rešenja za vaše projekte.