Ključne činjenice

CR 65 Hidroizolacioni premaz

KARAKTERISTIKE

  • Vodootporant
  • Otporan na smrzavanje
  • Stalne zapremine
  • Pogodan za nanošenje četkom i razmazivanje
  • Paropropustan 


 

Oblast primene

Pogodan za upotrebu na vertikalnim i horizontalnim površinama u građevinama i konstruktivnim elementima za zaštitu od vlage, površinskih voda ili procednih voda, kao i za zaptivanje rezervoara.                                                            

Korak po korak

Priprema

CR 65 prianja na sve nosive, čvrste i čiste površine, bez supstanci koje mogu uzrokovati odvajanje (masti, bitumen, prašina). Površine moraju biti glatke, upojajuće i porozne. Nečistoća, postojeći slojevi slabe nosivosti, slojevi stare boje, vapneni malteri i čestice koje mogu uzrokovati slabo prianjanje moraju biti pažljivo uklonjene. Korodirani spojevi moraju biti uklonjeni do dubine od 2 cm te zapunjeni sa cementnim malterom. Duboke rupe i neravnine moraju biti sanirane cementnim malterom ili betonom. U slučaju neravnih podloga s nekoliko izbočina, deformacija itd. (npr. kameni zidovi), prvo nanesite izravnavajući sloj cementnog maltera. Rubovi moraju biti nakošeni na otprilike 3 cm, dok uglovi moraju biti zaobljeni (cementnim malterom ili sa Ceresit CX 5 pomešani s peskom), na radijus od barem 4 cm. CR 65 zahteva prethodno vlaženje podloge (špricanje; bez lokvica) pre nanošenja materijala.


Primena

Pomešajte CR 65 u čistu, hladnu vodu i mešajte (uz pomoć mešalice) dok ne dobijete homogenu smesu bez grudvica:
- za nanošenje četkom – upotrebite 6,0 l vode za 25 kg CR 65
- za nanošenje gletom – upotrebite 5 l vode za 25 kg CR 65.
 Sloj se nanosi na vlažnu, ali ne i mokru podlogu. Prvi sloj CR 65 nanosi se uz pomoć četke, a drugi sloj četkom ili lopaticom. Drugi sloj nanosi se tek nakon što se prvi sloj stvrdnuo, ali dok je još uvek vlažan. Dok nanosite slojeve, izvođenje radova ne sme biti prekinuto duže od 12 sati. Zaštite površinu od prebrzog sušenja. Po sloju se može hodati nakon 2 dana, međutim, čak niti nakon što se sloj u potpunosti stvrdnuo, ne sme biti direktno izložen mehaničkim opterećenjima.