Henkel

Henkel, sa vodećim brendovima i tehnologijama posluje širom sveta u tri oblasti: Laundry & Home Care (Deterdženti i kućna hemija), Beauty Care i Adhesive Technologies (Adhezivi Tehnologije).

Osnovan 1876. godine od strane Fritz Henkel-a u Maastrichtu Aachen, Nemačka, Henkel zauzima vodeće pozicije na globalnom tržištu kako na tržištu potrošača tako i na industrijskim tržištima, s brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf, Loctite i Pritt. Ima sedište u Dusseldorfu, Nemačka i ima otprilike 47.000 zaposlenih u preko 120 zemalja, više od 17 proizvodnih pogona i 10 glavnih istraživačko-razvojnih lokacija širom sveta.

U junu 1923. godine, prva isporuka lepkova je izasla iz prostorija Dusseldorfa u Nemačkoj. Ova prekretnica označila je nastanak poslovne jedinice u kojoj je Henkel danas globalni lider, a to je tehnologija lepkova.

Sastavni deo poslovnog sektora Adhesive Technologies je sektor građevinskih hemikalija. Sa našim ključnim kategorijama: keramičkim lepkovima, hidroizolacijom i termoizolacijom za kuće - pružamo širok spektar specijalnih proizvoda i sistemskih rešenja za potrebe industrije i građevinskih profesionalaca.

Ovaj sektor kontinuirano raste i zato je Henkel 1986. godine osnovao Ceresit, vodeći brend u oblasti toplotne izolacije i hidroizolacije na tržištu. Kao rezultat toga, Henkel je proširio svoj portfolio hemijskih proizvoda za izgradnju i jačanje svoje pozicije u istočnoj Evropi i nastavio svoju ekspanziju u Aziju, Bliski Istok i Latinsku Ameriku.

Naše bogato iskustvo, znanje, tehnologije i visoko inovativni proizvodi pomažu našim klijentima da budu uspešniji i efikasniji uz očuvanje prirodnih resursa planete.

Kvalitet za profesionalce.

Deterdženti i kućna hemija

SAZNAJ VIŠE

Beauty Care

SAZNAJ VIŠE

Adhezivi Tehnologije

SAZNAJ VIŠE