Pogledajte Fibre Force video!

Područja primene

za kritična područja (terase)

vidljiva vlakna

veća otpornost za sisteme podnog grejanja

za balkone

primena pločica na pločicu (CM 16 i CM 17)

za pločice velikog formata

za brže postavljanje (samo CM 17)

Ceresit Fibre Force - how it works

Fibre Force - Kako radi ?

Inovativna tehnologija bazirana na vlaknima pruža izvanrednu snagu i fleksibilnost. Polimeri u Ceresit lepkovima za pločice stvaraju ojačanu zonu, koja formira vezu sa pločicom i pomaže u održavanju polimer matrice zajedno u dugom roku.
Prilikom postavljanja pločice, usled pritiska koji se formira pritiskom pločice na mesto, ispod pločica se formira film od sitnih čestica veziva, čestica polimera i sada dodatno i vlakana. Bez vlakana, film ispod pločica se može razvući kada se osuši i izgubiti stabilnost u narednim godinama.
Zahvaljujući novom rešenju, baziranog na vlaknima, možete postići dugotrajan efekat čak i u najzahtevnijim i kritičnim područjima.

Nakon nanošenja lepka, cementne mikrostrukture polako otpuštaju vodu, što može dovesti do stvaranja vlage. Ovaj proces može trajati i nekoliko godina, što konačno može dovesti i do odvajanja pločica od podloge.

Polimeri koji se nalaze u Ceresit fleksibilnim lepkovima, ojačavaju strukturu cementne osnove, što garantuje bolju i fleksibilniju vezu, čak i na kritičnim podlogama i pločicama.

Ceresit je razvio kompletan asortiman Fibre Force fleksibilnih lepaka obogaćenih silikonskim vlaknima. Koristeći nove Ceresit proizvode, obezbeđena je veća snaga, dugotrajnost i smanjeno je upijanje vode.

  • Stvaraju ojačanu zonu između pločice i podloge.
  • Pomažu u dugotrajnom održavanju polimerne matrice.

Asortiman proizvoda:

Mišljenja majstora 


Bezbedan  za zdravlje

Vlakna koja se koriste u Ceresit fleksibilnom lepku za pločice potpuno zadovoljava kriterijume navedene u Notes Q i R (Nr. 1. 1. 3, Annex VI u CLP Regulation (EC) broj 1272/2008) Evropske Komisije. Ova vrsta vlakana nije klasifikovana kao kancerogena u Evropskoj Komisiji.

Upotreba vlakana u Ceresit lepku za pločice ne utiče na klasifikaciju i deklarisanje proizvoda, i ne menja trenutnu prevenciju i kontrolu mera preporučljivu za njegovo rukovanje i primenu.

Jasno je potvrđeno da vlakna koja se koriste u Ceresit fleksibilnom lepku za pločice je u potpunosti bezopasno kada se prate prateće bezbedonosne mere, kao i i kod lepka za pločice bez vlakana.

Šta je EC 1 sertifikat?

EMICODE je međunarodno priznat standard kvaliteta za proizvode sa niskom emisijom. EC1 PLUS znači najniži nivo emisije. Niži nivo emisije, zdravija klima u sobama.

 

VIŠE